IZONIL Hard je revolučná omietková zmes vyrábaná na báze Portlandského cementu, kremičitého piesku a unikátnej prísady IZOCOMPONENT, navyše je celá zmes vystužená PP vláknami. Omietka je odolná proti vodnému tlaku 1 bar s prienikom vody <1 mm. Obsahuje veľké množstvo mikropórov, vďaka ktorým je omietka paropriepustná. Problémy s vlhkosťou v stene vyriešia vďaka neustálemu vysúšaniu, navyše neobsahuje žiadne škodlivé ani toxické látky a vďaka certifikátu je vhodná na styk s pitnou vodou.

Omietka IZONIL Hard je dostupná v dvoch verziách.

IZONIL Hard F-010 – JEMNÁ (zrnitosť 0 – 0,6 mm)

IZONIL Hard C-020 – HRUBÁ (zrnitosť 0 – 2 mm).

K dostaniu je v balení po 25 kg.

Univerzálne použitie

Hydrofóbnu omietku je možné použiť na vertikálne podklady (steny z tehál, pórobetónu a zo zdrsneného betónu), horizontálne podklady (betónové podlahy a strechy), hydroizoláciu a sanáciu pivníc a ďalších podzemných priestorov, pri rekonštrukcii omietok starých budov, pri hydroizolácii kúpeľní. Omietka IZONIL Hard je vďaka svojej univerzálnosti skvelý pomocník pre každú stavbu.

Ako pracovať s omietkou IZONIL

Príprava a práca s omietkou IZONIL Hard sa nijako nelíši od klasických omietkových zmesí. Jej príprava je teda rovnaká a na jej aplikáciu sa používajú klasické nástroje.

Príprava:

Do nádoby sa pridá predpísané množstvo čistej vody (4 – 4,7 litra). Pridáme tu jedno 25kg balenie hydrofóbnej omietky IZONIL a obsah sa premieša. Na premiešanie sa použije spádová miešačka alebo nízkootáčkové elektrické miešadlo. Vytvorenie hladkej zmesi trvá zhruba 5 minút. Omietka sa potom nechá odstáť a pred použitím sa opäť premieša. Omietka sa nanáša manuálne pomocou klasických nástrojov, alebo pomocou omietacieho stroja. Na zjednotenie sa odporúča použiť cementový špric (cement + voda).

Pracovný postup:

OSEKANIE

 

Prvým krokom je odstránenie starej omietky

OČISTENIE

 

Podklad sa pred nanesením musí očistiť od voľných častí, mastnoty a prachu.

NAVLHČENIE

Očistený podklad je potrebné dostatočne navlhčiť.

NANESENIE

Na očistený a navlhčený podklad sa nanesie prvá vrstva omietky IZONIL.

ARMOVACIA SIEŤ

Na prvú vrstvu sa natiahne armovacia sieť s okami 5 x 5 mm.

NANESENIE A VYHLADENIE

Po nanesení poslednej vrstvy sa povrch vyhladí penovým hladítkom.